söndag 28 september 2008

Storkok!

Jag gillar verkligen att laga mat i storkok, alltså i flera timmar. Men vardagsmatlagning är jag inte alltid lika road av. Nu har jag svettats och jobbat i köket och bunkrat upp i kylen o kylskåpet, jag är helt tillfredsställd. Det tog heller inte lika lång tid som jag trodde att det skulle ta. From det att vi åkte hemifrån för att handla tills det var färdigt tog det tre timmar, och då är det inräknat att städa upp i köket samt att laga till kvällens middag.

Vi kommer spara in den tiden på nolltid eftersom vi knappt kommer behöva laga mat, eller diska heller för den delen, i veckan.

Så nu är kylen fylld till bredden med:
- Hårdkokta ägg
- Kokt quinoa
- Kokt potatis
- Stekt lax
- Stekt kyckling
- Ädelostsås
- Mango Chutney-sås
- Sweet Chili-sås

Som kompletteras med massa goda tillbehör:
- Pesto
- Chevre
- Kräftstjärtar & räkor
- Oliver
- Sallad & grönsaker
- Fetaost
- Tonfisk

Och frysen är fylld med tre soppor:
- Minestronesoppa med kyckling
- Tomatsoppa med selleri
- Potatissoppa med purjolök och skinka



Jag har tillagat både kycklingdelar och filé. Älskar kyckling!

Tomatsoppa med selleri.

Minestronesoppa med kyckling.


Soppa in the making.

Massor med soppa portionsförpackad och redo att läggas in i frysen.

Mmm... en kyl att älska!


Och till middag blev det: Helstekt fläskytterfilé (första gången jag tillagar det, lagar sällan kött, men det blev jättegott)), egna klyftpotatisar och ungsrostade grönsaker med parmesan.

3 kommentarer:

Fatima sa...

Åååh, vad avis jag blir. :Önskar att jag kunde göra såhär, men det är svårt med pyttekylskåp och frysfack. Men jag tycker å andra sidan att det är ganska avkopplande att laga mat efter en lång dag. Men äggen ska jag göra, det var bra. Sparar tid på morgonen.

Hälsa för livet! sa...

...och jag antar att du menar storkok och inte storkök hihihi

Hälsa för livet! sa...

he he oj...